top of page
Closeup%20of%20freshly%20cut%20logs_edit
Massief
BAMBOE  |  DE DUURZAME KEUZE

Bamboe is waarschijnlijk de meest duurzame keuze die u kunt maken. Het is officieel geen boom maar een grassoort. Er zijn ongeveer 1600 verschillende bamboesoorten maar de meest gebruikte is de reuzenbamboe genaamd ‘Moso’. Bamboe wordt bovenal in China verbouwd en geproduceerd.

 

Voor meer informatie zie: Moso Bamboe

 

Massieve bamboe panelen kenmerken zich door de ‘knopen’ die er in de plaat zichtbaar zijn. Er zijn veel verschillende kwaliteiten, maten en dikten met bijbehorende afzonderlijke opbouwen verkrijgbaar.
Standaard onderscheiden we echter 2 kleuren en 2 uitstralingen:

 

Naturel / Caramel: Na de oogst wordt de bamboestam in de lengterichting in strips gezaagd, waarna de groene buitenschil wordt verwijderd. De strips hebben van nature een licht gele kleur (naturel), maar kunnen ook worden gestoomd voor een lichte bruine kleur (caramel). Nadat de strips zijn behandeld en gedroogd, zijn ze gereed om te worden verwerkt tot het uiteindelijke bamboe product.

Side Pressed / Plain Pressed: Afhankelijk van het type product en de gewenste afmetingen kunnen de bamboe strips op verschillende manieren aan elkaar worden gelijmd. In de variant Plain Pressed worden de bamboe strips horizontaal naast elkaar geplaatst en verlijmd. Hierdoor ontstaat een breed lijnenpatroon waarin de karakteristieke bamboenoest duidelijk zichtbaar is. In de variant Side Pressed worden de bamboe strips verticaal naast elkaar geplaatst en verlijmd. Hierdoor ontstaat een fijn lijnenpatroon waarin de bamboenoest subtiel zichtbaar is.

 

Voor het beschikbare aanbod zie onze folder bij Downloads en zie de website van onze bamboe-fabrikant: Massieve Bamboe platen

Bamboe.jpg
bottom of page