top of page
Decoratief
HPL  |  EXTREEM HARD

De decoratieve hoge druk kunststofplaten (HPL) zijn extreem harde oppervlaktes voor de meubel- en interieurbouw. Speciaal voor toepassingen waarbij een grote stootvastheid, ongevoeligheid tegen hitte en vochtbestendigheid vereist worden, is dit ideaal geschikt. 

 

Het laat zich gemakkelijk verwerken en eenvoudig reinigen. In het dagelijkse gebruik is het daarom bijzonder hygiënisch. Hoge druk laminaten worden vervaardigd uit meerdere hoogwaardige papierbanen, die in thermohardende kunstharsen gedrenkt zijn en onder temperatuur en hogedruk uitgehard worden. De deklaag bestaat uit in aminoplasthars gedrenkt decorpapier. Als een extra bescherming van het decor noodzakelijk is, wordt additioneel een in aminoplasthars gedrenkt overlay-papier gebruikt. De kern bestaat uit in fenolhars gedrenkt natronkraftpapier in meerdere lagen. De onder hoge druk vervaardigde platen voldoen aan de hoge eisen van EN 438 en ISO 4586, deel 1. Daarbij beantwoordt Duropal / Thermopal HPL in de dikte 0,8 mm minstens aan toepassingsklasse 333.

 

Wij leveren nagenoeg alle merken HPL die er in de interieurwereld te krijgen zijn. Wij concentreren ons wel nadrukkelijk op ons (toonaangevende) hoofdmerk Duropal (van Pfleiderer). Met zijn vele honderden decors en vele structuurmogelijkheden is er voor iedereen wel iets uit te zoeken. Pfleiderer heeft tevens een zeer uitgebreide kleurkoppeling tussen HPL en gemelamineerd plaatmateriaal waardoor het kostenplaatje erg aantrekkelijk gehouden kan worden.

Daarnaast leveren wij ook het merk Resopal van Wilsonart. Dit HPL-merk kenmerkt zich door zijn uitgebreide collectie en toonaangevende structuren.

Verder kunt u voor nagenoeg alle merken/producenten bij ons terecht.

een greep uit ons aanbod:

Homapal - uitgesproken echt metaal HPL
Arpa (Fenix) – de toonaangevende specialist in matte en krasvaste HPL
Unilin
Polyrey
Formica
Abet
Kaindl
Krono(Span & Swiss)
Getalit (& Westag)
Plastica / Fundermax

Website: 

pfleiderer

resopal

Extra Productinformatie

Duropal (Pfleiderer)

  • Alle HPL platen in de afmeting 4100 x 1300 mm worden geproduceerd in buigkwaliteit en zijn dus geschikt voor postformering.  

  • Speciale afmetingen op netto maat kunnen vanaf 80 m1 geleverd worden.

  • Hoogglans hpl kan geleverd worden in zowel 0.8mm als 1.2mm.

  • Duropal produceert ook Solid massief HPL (door en door gekleurd) voor interieur toepassingen.

Groep 1 kaft.jpg
bottom of page