top of page
Constructief
BOARDS  |  VLAK EN STABIEL

Onder boards verstaan we MDF, spaanplaat en OSB. MDF wordt in Nederland in de interieurbouw veruit het meest gebruikt. De plaat is mooi vlak waardoor het eindresultaat er strak uitziet en stabiel gemonteerd kan worden.

MDF

We maken bij MDF onderscheid in de volgende categorieën:​

MDF naturel - kale bruine MDF in veel verschillende formaten, diktes en persingen.

MDF lakdraagfolie - MDF met een grondlaag erop zodat deze bijna meteen (na licht opschuren) kan worden afgewerkt.

MDF vochtwerend - MDF met vochtwerende eigenschappen.

MDF Exterior/Tricoya - MDF in diverse vochtwerende eigenschappen. MDF Tricoya van Medite is voor exterieur gebruik een hoogstandje. De plaat blijft onaangetast door water. Gelooft u het niet? Leg hem in een emmer met water en u zult versteld staan.

MDF brandvertragend - MDF met brandvertragende eigenschappen voor toepassingen waar hoge veiligheidseisen aan gesteld worden.

MDF gekeurd - Door en door gekleurde MDF in diverse kleuren zodat u de plaat niet eerst nog hoeft te kleuren.

MDF buig - MDF met inkepingen erin zodat u ook bij rond werk de voordelen van MDF kunt gebruiken.

Spaanplaat

Deze vezelplaat wordt gemaakt uit zaagsel, kleine stukjes hout en bindmiddel. De plaat is vergeleken met MDF een stuk lichter van gewicht, de plaat is minder stabiel, de toplaag is minder vlak dan bij MDF. Het voordeel is dat de plaat nagenoeg geheel is opgebouwd uit recyclebare grondstoffen en draagt dus bij aan een beter klimaat.

OSB

Deze zogenaamde vlokkenplaat is opgebouwd uit grove houtvlokken die samen zijn geperst met een bindmiddel. Deze plaat is geschikt voor grove toepassingen en door het grove productieproces gunstig geprijsd.

Handige links: 

Pfleiderer

Medite - Tricoya

Product overzicht MDF platen

Sonae

Boards.jpg
bottom of page